2018. nov 01.

Izraeli fúziós ízek és trendi enteriőr - ez a Mazel Tov!

írta: Budapest Gastro Tracker
Izraeli fúziós ízek és trendi enteriőr - ez a Mazel Tov!

Hogy is kerültünk erre a helyre? Az úgy történt, hogy a szeretett Hummus Bar-unk helyett ki akartunk próbálni valami újat, ahol szintén minden a hummus körül forog. Így kerültünk a Mazel Tov-ba, ahol jelentjük, nagyon-nagyon finom a hummus!

img_20452.jpg

Hummus-tenger a Mazel Tov-ban

Mielőtt az ételekre térnénk, egy-két szót az imponzáns enteriőr is megér: sőt, egyébként pontosan emiatt a klassz térkialakítás és dekoráció miatt figyeltünk fel a helyszínre az Instagramon, egy időszakban úgy érzetük, hogy tele van velük a feed. Persze nem véletlenül, a sok fényfüzér meg a télikert-szerű kialakítás tényleg elég jól néz ki:

img_02272.jpg

A Mazel Tov enteriőrje

És jöjjön a lényeg, az ételek! Az étlap tematikusan fel van osztva, választhatunk a bar food-tól kezdve a hagyományos ételeken át a fúziós izraeli konyha remekeiből is. A klasszikus fogások között szerepel például a Hummus tál (választható feltéttel, pl. Shwarama csirkével vagy falafel golyóval), illetve Shakshuka is (forró serpenyőben tálalt paradicsomszósz tojással és választható feltétekkel).  Köretnek vagy főételnek rendelhetünk salátákat, van például füstölt padlizsántál és céklasaláta is. Sok jót halottunk a Merguez fűszeres báránykolbászról is, de mi a hagyományos hummus tál mellett inkább a fúziós ételekből választottunk: marha kebabot kértünk, ami ropogós sült pitába töltve érkezett, tahini szósszal, paradicsom dippel és izraeli salátával. 

img_2050.JPG

Főszerepben a ropogós marha kebab

A hely az Akácfa utcában van, ez az árakon és a vendégek összetételén is látszik, sok magyar szót nem hallottunk, és a pincérek is mind angolul akartak hozzánk szólni. A Hummus tál Shawarma hússal 2140 forint volt, míg a fúziós-ropogós marha kebabunk 2690 forint. Viszont az ételek nagyon finomak voltak (bár a sült ropogós pita eléggé laktatóvá tette a kebabot), a hely hangulata pedig igazán magával ragadó volt. Tökéletes randihelyszínnek is mondhatnánk! Negatívum volt még, hogy a kiszolgálás színvonalán lehetne még mit javítani, a fiatal pincérek kapkodósak voltak, illetve eléggé furcsa volt, hogy nem lehetett az asztalnál fizetni. Mindezt leszámítva azonban mindenképp visszatérnénk még erre a helyre, kipróbálni más izgalmas fogásokat is, ami nincs a Hummus Bar-ban. Bátran ajánljuk mindenkinek (és ér új dolgokat kipróbálni)!

Info és étlap: https://www.mazeltov.hu/

Szólj hozzá

budapest mediterrán étteremkritika hummus étteremajánló mazeltov hummusz izraeli konyha foodguide