2018. okt 13.

Brunch a felhők között - TOPRUM

írta: Budapest Gastro Tracker
Brunch a felhők között - TOPRUM

Kezeket fel, aki hétvégén addig alszik, hogy már pofátlanságnak érzi reggelizni, hiszen már ebédidő van? Na és ki imádja a villásreggeli körül lengedező fancység érzését? Ha magadra ismertél, most jól figyelj, mert bemutatjuk a neked való helyet: a TOPRUM sky bart.

A rooftop bár a Hotel RUM tetőterében helyezkedik el a Kálvin tértől 5 perc sétára, a Királyi Pál utca 4. szám alatt (vagy felett?). Első érkezésre furcsa, hogy egy hotelbe megyünk be, de a recepciós lányok nagyon segítőkészek, és azonnal felkísérnek a bárba. A bárnak két fő profilja van: valóban bár, esti nyitvatartással és hétvégi brunchozó. A hétvégi szó valóban fontos az előző mondatban, ugyanis csak hétvégén 12:00-től és csak előzetes foglalással élvezhetjük a különleges reggebédeket.

A személyzet nagyon kedves és problémamegoldó: elsőre mi nem ablak melletti asztalt kaptunk, amit kérésünkre és szerencsénkre (felszabadult egy ablakos hely) gyorsan orvosoltak. Az ételválaszték nem túl széles, de mindenki találhat magának valót az édes és sós, inkább reggelire hajazó tojásos és az inkább ebédet sugalló levesek és főételek kínálata között.

A mi választásunk az EGGS BENEDICT-re keresztelt omlettre és a SHAKSHUKÁRA esett két házi limonádé társaságában. A rendelésre várakozás alapvetően sem volt hosszú, de a 7. emeleti gyönyörű budapesti kilátás abszolút elterelte a figyelmet az időről. Az ételek ínycsiklandózó tálalását csak a fantasztikus ízek múlják felül. Bár első pillantásra az adag picit kicsinek tűnhet, valójában a Shakshukát meg sem bírtam enni. Persze ezután a desszertgyomor azonnal bekapcsolt és még választottunk egy-egy édességet is: amerikai palacsintát és csokis tortát, amik szintén nem csak gusztusosak, de ízletesek is voltak. Árakat tekintve a TOPRUM sky bár a good value for money kategóriába sorolható, hiszen a fenti menüért körülbelül 10.000 Ft-ot fizettünk.

Ami biztos, Budapest rooftop bárjában valóban átélhetitek az eat with view élményt. A hely számunkra jól debütált: fantasztikus ízek és látvány. Így meleg szívvel ajánljuk, ha egy jó brunchra vágytok, fantasztikus kilátással, akkor látogassatok el a TOPRUM-ba!

Foglalás: http://www.toprumbudapest.com/

Szólj hozzá