2018. okt 28.

Egy falat Mexikó Budapesten - Iguana Bar & Grill

írta: Budapest Gastro Tracker
Egy falat Mexikó Budapesten - Iguana Bar & Grill

Néha napján Te is ellátogatnál egy igazi autentikus, mexikói helyre, hogy megehess egy jó nagy adag szaftos burritot? Akkor jó hírünk van, ugyanis egyáltalán nem szükséges több ezer kilométert utaznod a finom falatokért, hiszen az Iguana Bar & Grillben biztosan Te is megtalálod a kedvenc mexikói fogásodat. A Kossuth Lajos tértől csupán pár perc sétára található autentikus étterem kínálatában megtalálható a mexikói konyha íze-java: az előételek között olyan tradicionális harapnivalók szerepelnek, mint a nachos, illetve jalapeno krémsajtleves. A főételek között a hagyományos quesadilla, burrito és chili mellett olyan finomságok is helyet kaptak az étlapon mint a taco, enchilada, valamint a fajita.

Azonban ha egy komplett vacsorára készülsz, s végigennéd az étlapot az előételtől a desszertig, légy óvatos! Az előétel elnevezés ugyanis csalóka! Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy itt az előételek akár egy főfogással is felérnek.


Ha először jársz itt feltétlenül érdemes megkóstolni a nachost, amelynek tálalása a mozikban kapható egyszerű sajt - illetve salsa szószos verziót jócskán felülmúlja. Az Iguanaban ugyanis mennyei guacamole, paradicsomkockák, babpüré, egy leheletnyi jalapeno illetve tejföl szolgál a ropogós nachostálhoz feltétként. Ráadásul a kompozíciót még csodálatosabbá teszi a nachosra rásütött sajt. Extra feltétként csirke, illetve marha húst kérhetsz, a még istenibb ízélményért.

iguana_nachos.jpg


Azt hallottuk, hogy itt csinálják a város legfinomabb jalapeno poppersét, így ezt is feltétlenül meg akartuk kóstolni. Őszintén szólva kicsit sem csalódtunk. A jalapeno paprikát krémesen lágy sajttal töltik, s az egészet ropogós bundába ágyazzák. Az ízélményt pedig a hozzá kínált mártogatós szósz teszi teljessé.

 iguana_jalapeno_poppers.jpg

 

A főételek közül a burritot, illetve a quesadillat próbáltuk ki. Az ízvilág valóban olyan volt, mintha csak Mexikóban készítették volna. Tökéletes fűszerezés, kellően pikáns, zamatos ízek. Az adagok igencsak laktatóak, kellően megtelt gyomorral távoztunk.

iguana1.jpg

 

Az a la carte étkezés mellett hétköznap 11:30-15:00 közötti idősávban az ide betérők rendkívül kedvező árú, 1650 Ft-os ebéd menüt fogyaszthatnak. Ez két fogásból, egy előételből és egy főételből áll, vagy pedig a főétel mellé egy desszertet választhatunk.

Az itt elfogyasztott ételek alapján szerintünk nagyon megéri a lehetőséggel élni!

 

Az étterem atmoszférája, a zene, a berendezés és díszítés az ételeken túl még inkább hozzásegíti az ide betérőket a valódi mexikói pezsgő hangulat átélésében. Ráadásul a felszolgálók is rendkívül segítőkészek és kedvesek, készségesen válaszoltak az ételekkel, összetevőkkel kapcsolatos kérdéseinkre.

Az árakat tekintve az Iguana a kissé magasabb árkategóriájú helyek közé tartozik, egy két főre szóló 3 fogásos ebéd vagy vacsora megközelítőleg 10000 – 12000 Ft körüli összegbe kerül.

Összességében nekünk nagyon tetszett a hely, s meleg szívvel ajánljuk, nem csupán a mexikói konyha rajongóinak!

 

Az étlapért, bővebb információkért és foglalásért látogass el a következő weboldalra: https://www.iguana.hu/

Illetve az étterem Facebook oldalára: https://www.facebook.com/IguanaBudapest/

Szólj hozzá