2018. nov 29.

Az új kedvenc bruch helyünk: Börze!

írta: Budapest Gastro Tracker
Az új kedvenc bruch helyünk: Börze!

A kellemes hétvégi reggelizést most még kellemesebbé tettük: ellátogattunk a Nádor utcában található Börze Kávéház Étterembe. A koncepciónk az volt, hogy minél több dolgot kipróbálhassunk az étlapról, és így egy mini-svédasztalt varázsolt körénk a Börze csapata, ami tökéletesen kiegészítette a reggeli barátnős csevegést.

Az étlap reggeliket tartalmazó szekciójában minden megtalálható, ami egy kiadós napindításhoz szóba jöhet: smoothie-k, tojás mindenhogyan, roppanós virsli, krémek, avokádó toast, joghurtos granola, chia puding, zakása, kalács és gyümölcssaláta is. A mi választásunk az avokádó toast-ra, a bundáskenyérre, a padlizsánkrémre és a tojáskrémre esett. Mellé pedig kértünk még egy gyümölcssalátát is, plusz a szokásos reggeli kávét/teát. 

img_9815_v2.jpg

Avokádó toast camembert-rel és dióval

Az ételek mind-mind nagyon finomak voltak! A krémek igazán kiadósak (egy jó nagy kosár kenyérrel érkeztek), a bundáskenyér olyan, amilyennek szeretjük, és minden szuper friss volt. Egyedül talán az avokádó toast volt egy picit sótlan - de ez inkább ízlés kérdése. 

img_9822_v2.jpg

Bundáskenyér, padlizsánkrém, tojáskrém

A reggeli ajánlatok hétköznap 7.30-11 óra között rendelhetőek, hétvégén pedig 11:30-ig. Ez talán rossz hír azoknak, akik számára a brunch nagyjából a hétvégi ebédidőt jelenti, viszont ennek ellenére szerintünk megér egy koránkelést! Tippünk a karácsonyi időszakra való tekintettel: ha terveztél egy nagy karácsonyi vásárlós napot, kezdd itt a reggelt, és töltsd fel magad energiával, hogy könnyebben menjen a válogatás és sorbanállás! :)

img_9820.JPG

Gyümölcssaláta

Röviden az árakról: a smoothie-k 990 Ft-ba kerülnek, a szezonális ajánlatok (pl. céklás-hummusos toast) és egyéb reggeli opciók 390-2.490 Ft között mozognak. Bátran ajánljuk bárkinek ezt a helyet, mert rengeteg féle opció közül lehet választani, akár egészségtudatosan szeretnéd kezdeni a napod smotthie-val, divatosan avokádóval, vagy hagyományosan virslivel, péksütivel. Pluszpont a helyszín is, ami franciás bisztró-feelinget áraszt - tökéletesen passzol a brunch-tematikához!

További információk, étlap a Börze honlapján!

Szólj hozzá

reggeli gasztronómia kávézó étteremkritika brunch bundáskenyér étteremajánló foodguide budapestgastrotracker