2018. dec 05.

A Görög ízek szigete – Gyros Kerkyra Görög Ételbár

írta: Budapest Gastro Tracker
A Görög ízek szigete – Gyros Kerkyra Görög Ételbár

Mintha csak egy apró „Mamma mia!” helyszínnek beillő görög szigeten rejtőző kis étterembe érkeztünk volna – ez volt az első gondolatunk, amikor beléptünk a Kerkyrába. 

A Hajós utca 31. alatt található ételbár látogatásunkkor is tömve van, alig találni ülőhelyet.

És hogy mire fel ez a nagy népszerűség?

Az étlapon a névadó gyros mellett souvlaki és bifteki tál, illetve pita, valamint vega fogások is helyet kaptak.

Mi, hatalmas gyros rajongókként elsősorban ezt az autentikus ételt szerettük volna megkóstolni. Az étlapon a hagyományos gyros pita és gyros tál mellett választhatszt grillsajttal felturbózott verziót, illetve az EXTRA gyros szendvicset is, amelyet a szokásos tölteléken túl baconnel és sajttal bolondítanak meg.

A gyros tálból nagy és kis adagot egyaránt lehet kérni, így a kisétkűekre is gondoltak.

Mi egy nagy gyros tálat és egy gyros-t kértünk pitában.

gyros1.jpg

Annak ellenére, hogy rengetegen voltak az étteremben látogatásunkkor, nagyon gyorsan kiszolgáltak minket, és hamar belevethettük magunkat az ízek élvezetébe. A pultban álló hölgy egyébként rendkívül segítőkész és kedves volt, örömmel válaszolt kérdéseinkre.

gyros2.jpg

 

Az általunk elfogyasztott ételek nagyon finomak és laktatóak voltak. A Kerkyrában kapható gyros igazi különlegessége a három féle extra  köretben rejlik, amivel az ételt tálalják. A pikáns sajtkrém, répasaláta, illetve tzatziki összhatása a gyros hússal tökéletes ízorgiát eredményez, amelyet MINDENKINEK meg kell kóstolnia.

Ár-érték arányban egyébként kiváló a hely, egy laktató gyros pitában 850 Ft-ba, míg egy nagy Gyros tál 1700 Ft-ba kerül.

Ráadásul, ha megkívánod ezeket a finomságokat és a kényelmesek táborát erősíted, pár perc alatt akár otthonodba is rendelheted, hiszen házhozszállítást is vállalnak.

Amennyiben gyros rajongó vagy, és még nem jártál a Kerkyrában, feltétlenül térj be egy pitára, garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!

Facebook

Instagram

Weboldal

Szólj hozzá

budapest ajánló gasztronómia gastro étteremkritika Gyros Kerkyra foodguide