2018. dec 02.

Börze - Ide muszáj volt visszatérnünk

írta: Budapest Gastro Tracker
Börze - Ide muszáj volt visszatérnünk

Pár napja már elvarázsoltak minket a brunch menüjükkel, így úgy gondoltuk, hogy tökéletes helyszín lenne a Börze egy szülinapi vacsorához, így hát visszatértünk, hogy megnézzük, felül tudják-e múlni a reggeli fogásaikat. A válasz igazán egyszerű: IGEN! Na de nézzük, hogy miért... :)  

Most rendhagyó módon egy baráti társasággal érkeztünk a teszt helyszínére, ugyanis így, hogy korábban már kipróbáltuk a helyet, bátran szerveztünk ide egy születésnapi vacsorát.
Számunkra már ismerős volt a franciás bisztró-feeling, de ugyanakkor mintha egy másik helyre érkeztünk volna, mert a halk zenével és gyertyafénnyel teljesen más volt az atmoszféra, mint legutóbb a reggeli alkalmával. Továbbá örömmel konstatáltuk, hogy a barátainkat is teljes mértékben levette a lábáról a hangulat.

Na de térjünk rá az ételekre... :) A születésnapra való tekintettel az itallap átnézésével kezdtük a vacsorát. Számomra nagy meglepetés volt, hogy Hugo Spritz is szerepel az itallapon, ami egy német specialitás, nagyban hasonlít az Aperol Spritz-hez, de ennél a spritzernél az Aperolt bodzaszörppel helyettesítik. Így én egy ilyet rendeltem, míg a többiek maradtak a jól bevált Aperol Spritz-nél és Gin Tonic-nál.

 img_4984.JPG

Ez alkalommal nem választottunk előételt, csak főételt és desszertet rendeltünk.
A többféle főétel közül kettőt emelnék ki, ami igazán elnyerte a tetszésünket. Ezek közül az egyik a Diós pankóban sült csirkemell burgonyapürével és almasalátával. Nagy burgonyapüré kedvelők vagyunk ezért igazán kritikusan álltunk hozzá a kóstoláshoz, de azt kell mondanunk, hogy nem találtunk benne hibát. A csirkemell is igazán ízletes volt, az aranybarnára sütött diós pankómorzsa kellemesen roppanóssá tette a húst, melyhez kitűnően passzolt a kicsit savanykás fahéjas almasaláta.

img_4994.jpg

A másik kedvenc, amit kiemelnénk az a Grillezett lazac zöld rizottóval és shitake gombával. A társaságból én vagyok az, aki a legnagyobb lazac-fan, így nem is volt kérdés, hogy ezt a főételt választom, az pedig, hogy rizottóval tálalják, csak egy hatalmas plusz volt a döntés meghozatalakor. És ez egy remek választás volt... Szép nagy szelet hal került a tányérra és a rizottó is elég bőséges adagnak mondható. Külön-külön is isteniek voltak az ízek, de az együttes hatás szinte leírhatatlan. A hal pont úgy volt elkészítve, ahogy szeretem, egyáltalán nem volt száraz és a „zöld” spenótos-sajtos rizottó is pont kellő keménységűre volt főzve. Egy szóval: ZSENIÁLIS.

 img_4992.JPG

A főételek elfogyasztása után kicsit pánikba estünk, ugyanis annyira jól laktunk a nagy adagokkal, hogy elképzelni se tudtuk, hogy hova fér még belénk a desszert. Azonban már a kinézete is elbűvölő volt a kiérkező túrógombócnak, ami édes tejföllel és házi baracklekvárral volt tálalva. A gombócok elképesztően lágyak voltak, egyáltalán nem volt émelyítően édes ízük és tökéletesen passzolt hozzájuk a tejföl és a baracklekvár egyaránt.

img_5001.JPG 

A vacsora végére mindnyájan jóllaktunk és alig bírtunk mozdulni, szóval összességében elmondhatjuk, hogy az adagok bőségesek, az ételek ízletesek az italok pedig különlegesek voltak.

Pár szót ejtsünk az árakról is: a Google étterem keresője prémium vendéglátóhelyként tünteti fel a helyet, az valamelyest az árakon is meglátszik. A pankómorzsában sült csirkemell 2700 Forint volt, a lazacért 4000 forintot számláztak, a túrógombóc pedig 1200 forintba került. Az étlapon szereplő többi fogása is nagyjából ezen a skálán mozog, de úgy gondoljuk, hogy jeles alkalmakkor mindenképp megéri az árát ez a hely.

Egyszerűen tökéletes helyszín egy nyugodt, családi vagy éppen baráti szülinap megünneplésére! :)

Bővebb információkat és az étlapot megtaláljátok a Börze honlapján és további érdekességeket találhattok a Facebook oldalukon.

Szólj hozzá