2018. okt 23.

Éljen a hosszú hétvége, éljen a finom kávé és a villásregi!

írta: Budapest Gastro Tracker
Éljen a hosszú hétvége, éljen a finom kávé és a villásregi!

Szerintem senkinek nem kell bemutatnom az élményt, amikor kipihenten felkeltek egy hétfő vagy péntek reggel és elhatározzátok, hogy ma márpedig én nem fogok reggelit csinálni magamnak! Gyorsan felkaptok magatokra valamit és már irány is egy közelben lévő reggeliző, mennyei kávékkal és reggelivariációkkal. A hosszú hétvégék megérkeztével ez az egyik legjobb és legfinomabb reggeli teendő, amit csak kívánni lehet.

A mostani posztban pont egy ilyen helynek szorítottunk helyet, a Briós kávéháznak. Egyébként érdemes lehet meglátogatni ebédidőben is a Brióst, ugyanis napi menüket kínál, finom kávét inni meg bármikor ideális. ;) Na, de mi most szorítkozzunk a reggelire ugyanis ecélból kerestük fel a Jászaitól 5 perc sétára lévő kávézót, így a reggelikről tudunk valós beszámolót adni nektek.

Az első ránézésre picike kávézónál több lehetőség közül választhatunk, kedvünk szerint ülhetünk a teraszon, bent a földszinten asztalnál vagy pultnál, illetve fent az emeleten, ami nagyobb társaság számára is kényelmes megoldás lehet. A személyzet és a kiszolgálás remek, minden kérésnek igyekeznek eleget tenni, mindezt egyáltalán nem tehernek megélve, mosolygósan. Esetünkben ez fontos szempont volt, ugyanis azonnal mindenkinek volt külön kérése, mivel többen laktóz-, vagy gluténérzékenyek. A Briósban viszont minden problémára találtunk alternatív megoldást, laktózmentes és növényi tejekkel, illetve gluténmentes termékekkel!

A kávé és a reggeli kínálat is rendkívül széles, az én választásom egy laktózmentes cappucinóra és egy tojásrántottára esett, de a társaságunkból többen kértek zabkását, omlettet, sült kolbászt és ínycsiklandózó szendvicseket. Nem viccelek, én későn láttam meg milyen szendvicsek vannak és addigra már megkívántam a tojásrántottát, de az avokádókrémes szendvicstől a „sima” sonkás-sajtos-salátásig mindenféle jobbnál-jobb variációkat találhatunk. Azért a tojásrántotta és az omlett se rossz megoldás, hiszen úgy állíthatjuk össze, ahogy nekünk tetszik: friss paradicsomot, vagy asztalt paradicsomot kérünk bele, vagy inkább egyiket sem és valami mást? Rajtunk áll!

Az adagok méretét tekintve egy reggelire tökéletesek, sőt alig bírtuk megenni az utolsó finom falatokat. A kávé kifejezetten finom volt, persze ne akarjuk összehasonlítani egy újhullámos, nagyon fancy, szinte csak kávékülönlegességre rámenő hely kávéjával, mert akkor valamennyire csalódni fogunk.

Összességében nagyon hangulatos és ár-érték arányban megfelelő helyként értékelném a Brióst, hiszen a fenti reggeliért körülbelül 1800 Ft-ot fizettem. A belső és a külső terek kialakításánál is igyekeztek a kávéház hangulatot tartani, ami sikerült is, így egy komfortos helyen reggelizhettünk és kávézhattunk meg, ami jó löketet adott egy szuper naphoz. Talán az egyetlen kritika a hely esetében, hogy mi a számlát fejenként kívántuk törleszteni, ami a lenti kisebb részben sorbanállást eredményezett, ahol így kicsit szűkössé vált a hely.

 

További infók:

Briós kávéház - Budapest, Pozsonyi út 16. (Jászaitól 5 perc séta)

FACEBOOK     |      INSTA

Szólj hozzá

budapest reggeli ajánló gasztronómia kávézó gastro étteremkritika étteremajánló Briós foodguide