2018. nov 23.

A burger mánia folytatódik - Dallas Étterem

írta: Budapest Gastro Tracker
A burger mánia folytatódik - Dallas Étterem

Az amerikai konyha szerelmesei bizonyosan hallottak már az Óbudán, a Zay utca 5. cím alatt  található Dallas Étteremről. Mi is rengeteg pozitívumot hallottunk róla, ezért igencsak kíváncsiak voltunk, hogy valóban olyan zseniális-e, mint mondják, így gasztro kalandozásunk következő helyszínéül ezt választottuk. Cseppet sem csalódtunk!

Ahogy beléptünk, már éreztük, hogy egy igazi amerikai helyre jöttünk, hiszen a bútorok, berendezés és zene is a tipikus, filmekben is gyakran felbukkanó amerikai gyorséttermek hangulatát idézte. Az amerikai feelinget a felszolgálók nyitottsága, segítőkészsége és kedvessége tette teljessé: ahogy beléptünk egyből az asztalunkhoz kísértek, készségesen segítettek az ételek kiválasztásában, amelyet humoros megjegyzéseikkel még élvezetesebbé varázsoltak.

Az étlapon az amerikai konyha legnépszerűbb fogásai mellett olasz tészták, illetve olyan magyar ételek is szerepelnek a kínálatban, mint a harcsapaprikás, brassói vagy a csülökpörkölt.

A mi fantáziánkat leginkább a hamburgerek izgatták, kifejezetten azzal a szándékkal érkeztünk az étterembe, hogy ezek közül kóstoljunk meg egyet.

A választás során nem volt könnyű dolgunk, hiszen az étterem jobbnál jobb hamburgerek széles választékát kínálja, közel 30 félét, amelyek között marha – illetve csirkehúsos verziók egyaránt találhatóak. Továbbá az étterem tulajdonosai a diétázókra és gluténérzékenyekre is gondoltak, hiszen a hamburgereket teljeskiőrlésű, gluténmentes, illetve szénhidrát csökkentett bucival is kérheted. Ha a hamburgerek gazdag kínálata között neked is nehéz volna a választás (ezt teljesen megértjük), javasoljuk a két hamburger trio egyikét, ugyanis így 3 burgert is megkóstolhatsz egyszerre, csupán mini verzióban. Ott jártunkkor mi is így döntöttünk, kipróbáltuk a Best of Boyt, illetve Best of Girlt.

dallas3.jpg

A Best of Boy három marhahús alapú, míg a Best of Girl két csirke- és egy marhahúsos verzióból állt. A kicsi burgerek mindegyike különleges szószokkal és friss zöldségekkel volt megbolondítva. Összességében a triók fantasztikusak voltak, mind látványra, mind ízre, az igazi amerikai burger élmény elnevezésre méltóak. Az adagok is hatalmasak, a kicsi burger elnevezés ellenére is.

Ezek mellett az igazi fanatikusok számára olyan különlegességeket is kínál a hely, mint a Texas-i Fúrótorony névre hallgató burger, amelynek már elnevezéséből is következtethetünk hatalmas méretére. Aki ezt a több emeletes hamburger óriást választja, 600 g marhahúst fogyaszthat el cheddar, bacon, tarja, egy kis zöldség, illetve különleges majonézes-tormás mártás társaságában a Dallas étterem híres Old School bucijába ágyazva. Akinek pedig még ez sem lenne elég,  megkóstolhatja a Donald, vagy Melania Trump Towert, amelyek valósággal minden képzeletet felülmúlnak: a bélszín steak mellett ehető ezüst, vagy arany fólia, libamáj, garnéla és brie sajt teszik igazán extrává ezeket a burgereket.

Habár a főétellel már kellő képpen megteltünk, úgy gondoltuk, hogy a desszertet sem hagyjuk ki, hiszen attól lesz csak igazán teljes egy gasztro élmény.

A csoki souffle-t választottuk fehércsoki fagylalttal, valamint eperöntettel, illetve, hogy a hagyományos magyar kínálatot is kipróbáljuk, a mákos gubát.

dallas2.jpg

dallas1.jpg

A desszertek is mennyeiek voltak, összességében teljesen elégedetten távoztunk.

Az árakat tekintve egyébként az étterem szintén a kicsit magasabb árkategóriájú helyek közé tartozik, összesen 10000 forint körül jön ki egy ebéd vagy vacsora 2 főre.

Mindent összevetve a Dallas Étterem belopta magát a szívünkbe, mi még biztosan visszatérünk ide!

Facebook

Honlap

Szólj hozzá

étterem gasztronómia gastro burger étteremajánló Budapest Dallas budapestgastrotracker dallasétterem