2018. nov 20.

Különleges indiai ízek, egészséges street food kivitelben

írta: Budapest Gastro Tracker
Különleges indiai ízek, egészséges street food kivitelben

Vannak, akik nincsenek oda a fűszeres ételekért, és vannak akik imádják. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, úgyhogy amikor megláttuk, hogy megnyitott a Good Karma Kitchen, már mentünk is kipróbálni!

Először az Instagramon találkoztunk a nyitás előtt álló étterem posztjaival, már akkor nagyon szimpatikus lett ez a kis hely: színes, egészséges, különleges indiai ételeket kérhetünk, akár elvitelre is. Plusz pont az étterem neve és a design is, az ételek megkóstolása előtt már fejben összeáll a koncepció, az ultimate modern indiai takeaway. A gyors és egészséges ételopciókra vadászó budaiaknak pedig extra pont, hogy a hely a Lövőház utcában van!

Az ételeket mindenki magának állíthatja össze, így a négyféle alaphoz 7 különböző feltétből válogathattok, és extra chutney-t is kérhettek hozzá. Mi basmati tálat rendeltünk, az egyiket csirke tikka-val, a másikat bárány kebabbal. Nagyon szemeztünk a dosa tekerccsel is (rizsből és lencséből készülő tésztából), de azt inkább takeaway-hangulatúnak ítéltük meg, mi pedig helyben szerettünk volna megvacsorázni. 

img_2992.JPG

Basmati tálak a Good Karma Kitchen-ben

Ami az ízeket illeti, minden épp annyira fűszeres, amennyire az a magyar gyomrunknak tetszetős. Ajánljuk mindenkinek, akinek bejönnek az intenzív koriander, római kömény, gyömbér aromák, sok-sok joghurttal fanyarítva. Nagyon sok vegetáriánus opció is van (pl. sült karfiol), de kiegészíthetjük menünket a nap levesével, sült édesburgonyával vagy akár chai brownie-val is. Ha pedig megszomjaztunk volna a fűszeres indiai ízekben, akkor leöblíthetjük kézműves sörökkel, vagy egy Fű Juice-al.

Egyébként látogatásunk napján pont Diwali ünnep volt (a fény ünnepe a hindu kultúrában), ezen esemény alkalmából prosecco-t és süteményeket is kóstolhattunk a menünk mellé. Így derült ki, hogy az a bizonyos chai brownie nagyon de nagyon jó, ha visszatérünk, biztosan nem hagyjuk ki, hogy vegyünk egy szeletet belőle. 

img_1757_2.jpg

Instagram-kompatibilis és nagyonis szerethető design 

A zöldséges főételek 1600 Ft-ba kerülnek, a csirkés választás 1850 Ft, a bárányhúsos ára pedig 1950 Ft. Az ár-érték arány teljesen rendben van, finom és laktató falatokat kaptunk. Amire figyelni kell, hogy a hely sajnos nagyon pici (de hangulatos), így számolnunk kell azzal, hogy csúcsforgalom esetén inkább elvitelre kérjük a lakomát. És a chai brownie-t tényleg nem szabad kihagyni, mi szóltunk előre! 

A social media oldalak és a honlap megtekintése is ajánlott, nagyon klasszak a grafikák, azonnal meghozzák a kedvedet az indiai ételekhez, és elgondolkodtatnak, hogy mennyire is figyelsz valójában a karmádra...?! :)

Facebook

Instagram

Honlap

Szólj hozzá

gastro étteremkritika étteremajánló Budapest streetfood foodguide budapestgastrotracker indiaiízek