2018. okt 20.

déliDELI a Palettában

írta: Budapest Gastro Tracker
déliDELI a Palettában

A hosszúhétvége előtti héten elhatároztuk, hogy kipróbáljuk a Tompa utcában található Paletta déliDELI kínálatát, ami a hely speciális ebédajánlata minden hétköznap 11.30-tól 15.00 óráig.

A déliDELI ajánlatban a vendégek ötféle előételből, hétféle főételből és kétféle desszertből állíthatják össze maguknak a kettő vagy három fogásból álló ebédmenüt. A hatalmas választék miatt a héten többször is visszatértünk a helyre, hogy minél több fogást kipróbálhassunk.

Az első alkalommal a sütőtök krémlevesre esett a választásunk az előételek közül, főételnek pedig rántott korosajtot és „FLEDERMAUS-ból” készült rántott húst választottunk.

img_0770.JPG

A leves különlegessége az volt, hogy a finom, krémes állagban pár vékony szál sütőtököt rejtettek el és pirított tökmaggal szórták meg az egészet.

img_0782.JPG

img_1198.jpg

Mindkét főételről elmondhatjuk, hogy nagyon tetszett a tálalásuk, egyedi módon, egy kőlapon szervírozták azokat. A rántott korosajthoz sült burgonya és házimajonéz járt, míg a rántotthúst keszthelyi salátaburgonyával tálalták.

Egy másik alkalommal szintén egy krémlevesre esett a választásunk, édesburgonya krémlevest választottunk előételnek, főételnek pedig a süllőpofa fish and chips mellett döntöttünk.

img_1345.jpg

img_1350_1.JPG

 

A levesünk ismételten nem a szokványos, sima krémleves volt, ez alkalommal édesburgonya chipssel lett megbolondítva. A főételünk ezalkalommal is egy kőlapon érkezett, tartár szósszal és sült krumplival tálalva. 

Desszertet egyik alkalommal sem kértünk, hiszen bőven jóllaktunk a levessel és főétellel, de a különleges házi limonádékat nem hagyhattuk ki. Még így az őszi napsütésben is jól tud esni a citrusos vagy éppen uborkás limonádé az ebéd után.

A kiszolgálásra egyik alkalommal sem volt semmi kifogásunk, a személyzet nagyon kedves, barátságos, pár alkalom után pedig már ismerősként köszöntöttek. Bátran lehetett tőlük érdeklődni a különböző fogásokról, hogy ők mit ajánlanának, mi a kedvencük. Teljes mértékben probléma megoldóak és mindent megtesznek a vendégekért, ez abban is megnyilvánult, hogy ebédpartnerem a Fish and Chipset burgonya nélkül szerette volna elfogyasztani, így azt lecserélték neki friss salátára.

 img_1188_1.JPG

Maga a hely a Tompa és a Páva utca sarkán található, nem egy nagy éttermet kell elképzelni, de annál hangulatosabb az összhatás. Az egész vendéglátóhely stílusa nyárias, vízparti, jó ide betérni még egy borús napon is, hiszen az ember biztosan jó hangulatba kerül.  A vízparti jegyek onnan származnak, hogy az étterem alapítója, tulajdonosa 2013-ban az első Palettát Balatonbogláron nyitotta meg és ezt a Balaton életérzést akarták átadni Budapesten is a vendégeknek. Bátran kijelenthetjük, hogy sikerült. A csapat már 3 lokációban sugározza ezt az életérzést, Balatonbogláron és Siófokon áprilistól októberig, Budapesten pedig egész évben várják a kedves vendégeket. A déliDELI menüajánlaton kívül természetesen á la carte étlappal is rendelkeznek, így, ha esetleg valaki nem tudna az aktuális ebédmenüből választani, akkor az étlapon biztosan talál valami számára tetszőt, illetve így nem csak a déli időszakban érdemes hozzájuk betérni.

Összességében elmondhatjuk, hogy a fogások ízletesek voltak és a bőséges választéknak köszönhetően sokszor déliDELIzhetünk úgy, hogy mindig valami újat próbálunk ki, annak ellenére, hogy az ebédmenüt csak pár hetente változtatják. Az árat tekintve biztosan találunk a környéken más, olcsóbb ebéd menü lehetőségeket, ugyanis a kétfogásos menü ára 1950 Ft, míg a háromfogásosé 2250 Ft, de havonta párszor szerintünk beleférhet egy kis Palettázás.

Reméljük sikerült egy szuper ebédötletet adnunk Nektek a jövő hétre! :) 

Az éppen aktuális menüajánlatukat megtalálod a Facebookon: https://www.facebook.com/palettabudapest/
De követheted őket Instagramon is: https://www.instagram.com/palettabisztro/
Vagy a honlapjukon: https://www.palettabisztro.hu

 

 

Szólj hozzá

ajánló étterem gasztronómia gastro étteremkritika ebéd étteremajánló ebédmenü Paletta foodguide