2018. okt 09.

Menza – de nem ahogyan az általános iskolában megismerted!

írta: Budapest Gastro Tracker
Menza – de nem ahogyan az általános iskolában megismerted!

Kedves, mosolygós és udvarias felszolgálók? Kellemes atmoszféra, gyors kiszolgálás és minőségi ételek?

Az Oktogontól csupán néhány perc sétára, a Liszt Ferenc tér 2. cím alatt található Menza Étterem és Kávézó, ahogyan honlapjukon is olvashatjuk, igazi „RETRO étterem a XXI. században”. A Menü kínálatában ugyanis a tradicionális magyar fogások, mint a marhapörkölt, vagy a gulyásleves ugyanúgy megtalálhatóak, mint az olasz tésztakülönlegességek, s az amerikai konyha fenegyereke, a hamburger is.

Az étterem különlegessége, hogy nem csupán hagyományos À la carte étkezést kínál, hanem hétköznapokon 2 fogásból (egy főételből és mellé egy előételből vagy desszertből) álló, nagyon kedvező árú (1390 Ft) napi menüt is választhatnak azok, akik gyors, kedvező, mégis kiadós, minőségi fogásokat szeretnének fogyasztani.

Amikor megérkezünk, a felszolgáló széles mosollyal fogad minket, majd az asztalunkhoz kísér, amely az étterem előtti teraszon helyezkedik el. Az étlap gyors átfutása után végül a napi menü mellett hagyományos marha pörköltet kérünk, illetve, hogy teljes legyen az élmény, desszert gyanánt a Menza csokoládé desszertet is kipróbáljuk.  Az ételek ízlelőbimbókat, a tálalás pedig szemet gyönyörködtető. Az adagok is laktatóak, a második fogást- nagy bánatunkra - már alig bírjuk megenni.

Ahogyan itt ülünk, és próbára tesszük a finomabbnál finomabb fogásokat számos nyelv keveredik, alig hallani magyar szót. Központi, Andrássy úthoz közeli elhelyezkedésének, a magas minőségű ételeknek és kiszolgálásnak köszönhetően ugyanis nem csoda, hogy nem csupán a budapesti lakosok, de az ide látogató turisták egyik közkedvelt helyévé vált a Menza.

Árkategóriát tekintve, amennyiben előételt, főételt és desszertet is kívánunk fogyasztani, 6000-8000 Ft körüli végösszegre számíthatunk fejenként.

Mindent összevetve a Menza Étterem és Kávézóban minden megvan, ami a kiválósághoz kell: kellemes környezet, udvarias kiszolgálás, mennyei ízek és jó ár-érték arány. Összességében azoknak ajánljuk ezt az éttermet, akik napközben elfogyasztanának, egy könnyed mégis magas minőségű ebédet, illetve akik egy különleges, hangulatos helyet keresnek vacsorájuk elfogyasztásához.

Az étlapért, bővebb információkért és foglalásért látogass el a következő weboldalra: http://menzaetterem.hu/

 

Szólj hozzá

ajánló étterem gasztronómia gastro étteremkritika étteremajánló Menza