2018. nov 04.

Karolina Kávéház - biztosan levesz a lábadról!

írta: Budapest Gastro Tracker
Karolina Kávéház - biztosan levesz a lábadról!

Mi is, mint sokan mások, egy kis pihenésre vágytunk a hosszú hétvégén, így elhagyva a nyüzsgő fővárost, meg sem álltunk a Balatonig, pontosabban Balatonfüredig. Füred régi kedvenc már, többször ellátogatunk ide, ha egy kis szusszanásra vágyunk a rohanó hétköznapok után. Rengeteg szépséget és remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt ez a város, de van egy igazán kiemelkedő része a Tagore-sétány szívében, és ez a hely nem más, mint a Karolina Kávéház és Koktélbár.

Éppen ezért gondoltuk, hogy egy különleges teszttel készülünk most Nektek és bemutatjuk ezt, a fővárostól kb. 2 órányira lévő „cukrászdát”, hiszen ezt mindenkinek ki kell próbálnia, aki a Balaton környékén jár.  

A szinte tavaszinak mondható időjárásnak köszönhetően a teraszon foglaltunk helyet, ami hatalmas, de ennek ellenére is csak a szerencsénknek köszönhetjük, hogy kaptunk asztalt, mert annyira tömve volt a hely. (Szóóóval érdemes előre helyet foglalni, a biztos siker érdekében! :) ) A kávéház egyébként már messziről kitűnik a többi, körülötte lévő vendéglátóhely közül, hiszen az egész terasz rész egységes stílusú és megjelenésű, világos rózsaszín és virágos mintájú párnák és masnik díszítenek minden széket.  

img_4416.jpg

img_4415.jpg

Ha ez nem lenne elég, a személyzet is egyenruhát visel és a hölgyek öltözetét a hátul masniba kötött kis kötényke teszi tökéletessé. De szokás mondani, mit ér a külcsín, ha nincs mögötte tartalom? Ez jelen esetben egyáltalán nem megfelelő kijelentés, hiszen bátran állíthatjuk, hogy balatoni viszonylatban, sőt akár Budapestre is kiterjeszthetjük, nem találkoztunk még ennyire kedves, mosolygós és jól szervezett személyzeti gárdával.

Az egész rendelési procedúrát az teszi gördülékennyé, hogy külön személyzet foglalkozik csak a rendelések felvételével és külön személyzet áll rendelkezésre ezek szervírozásához. Így a közel teltház ellenére sem tapasztaltunk semmilyen fennakadást.

Ahogy helyet foglaltunk rögtön ott termett egy rendkívül bájos és segítőkész pincér hölgy, hogy felvegye a rendelésünket, de tesztpartneremmel annyira a miliő hatása alatt voltunk még, hogy nem sikerült kiválasztanunk a süteményeket, így első körben csak egy jeges karamellás és egy meleg lattét kértünk, két mentes ásványvíz kíséretében.

Amíg az italokra vártunk besétáltunk a nagy hűtőpulthoz és szemügyre vettük az aktuális sütemény kínálatot, ami egyébként elég gyakran változik. Ezzel jó nagy feladatot állítottunk magunk elé, ugyanis a több, mint 10 féle sütemény, torta és pite közül kénytelenek voltunk 2-3-at kiválasztani, ugyanis olyan nagynak és laktatónak tűntek a szeletek, hogy képtelenségnek találtuk ennél több édesség elfogyasztását.

img_1051.jpg

Mire megérkeztek a kávék, nagy nehezen sikerült döntést hoznunk és választottunk két pitét: egy barackos-túrósat és egy csokis-áfonyást, illetve megkértük a már említett szuper kedves pincér hölgyet, hogy árulja el, mi az ő kedvence és abból is hozzon nekünk egy szeletet. Ez pedig nem más volt, mint egy óriás szelet túrótorta.  

img_1057.JPG

Mikor megérkeztek a sütemények és telepakolták velük az asztalunkat, percekig csak néztük őket, szinte hozzá se mertünk nyúlni, annyira magával ragadott minket csupán a látványuk is. De nyilvánvalóan az igazi katarzis akkor jött el, mikor meg is kóstoltuk őket. Próbálom keresni a szavakat, de nemigen jut más eszembe, mint hogy: MENNYEI! De tényleg! Mindegyik teljesen lágy, krémes, alul kellően roppanós volt, egyszerűen nem találok rá szavakat. Ezeken a süteményeken valóban érződik, hogy kézművesek, házi jellegűek és a készítők szíve-lelke benne van.  

img_1056.JPG

img_1060.JPG 

Valóban jó döntésnek bizonyult, hogy nem rendeltünk több szeletet a tortákból, ugyanis akkorák voltak a szeletek, hogy bőven jóllaktunk velük és az ízesített kávék is tovább fokozták az édesség mámorunkat. De csaknem bírtunk leállni és elvitelre és kértünk két szelet pitét azok közül, amik viszonylag jól tűrik a szállítást, így egy-egy szelet almás és fahéjas-szilvás pitével tértünk haza.

 A hely egyébként brunch fogásokat is kínál nagy választékban, legközelebb, ha erre járunk azokat is kipróbáljuk.

 Valószínűleg a nagy cukorsokknak köszönhetően teljesen elfelejtettem az egyes szeletek árait, de összességében 6 ezer forint környékén fizettünk az említett tételekért, de bátran állítom, hogy kiszolgálás, az ételek-italok minősége és maga az atmoszféra a Balaton partján teljesen megér ennyit.

Mi biztosan többször is visszatérünk még ide! :) 

Cím: 8230. Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 4.

Bővebb információkért látogassatok el a Facebook oldalukra, böngésszétek az Instagramjukat vagy keressétek fel a weblapot!

 

Szólj hozzá

ajánló kávé cukrászda édesség kávézó sütemény gastro étteremkritika Balaton Balatonfüred foodguide