2018. okt 16.

Burgermánia vol. 1 - Bamba Marha

írta: Budapest Gastro Tracker
Burgermánia vol. 1 - Bamba Marha

Ha burger, akkor az első hely, ami azonnal eszünk be jut, az a Bamba Marha! Nem csak azért, mert klassz a neve és a város több pontján is van éttermük (Haris köz, Október 6. utca, Deák tér, Andrássy út), hanem azért is, mert nagyon de nagyon értenek a burgerhez!

A héten kipróbáltuk a Deák téri egységüket, és egy biztos: nem távoztunk éhesen. Az étlap szuper izgalmas burgereket vonultat el, az alap sajtos és baconos burgerektől kezdve a vadabb ízvilágokig: egyik kedvencünk volt például a Big Kahuna, amiben grillezett ananász és teriyaki szósz fúziós ötvözete adja meg a totális zavartságot és fantasztikus ízorgiát. A mexikói ízek kedvelőinek ajánljuk a La Bamba Mexicana burgert, amiben babpüré, mole szósz, avokádókrém, jalapeno és nachos is van. 

img_6313.JPG

Big Kahuna burger

A burgereket kérheted menüben: krumplival, szósszal és üdítővel egyben. Üdítőként finom házi szörpök közül is válogathatsz, ami szódával felöntve készül, és nagyon kellemes firssítő a burgered mellé. A szószok is megérnek egy misét: korianderes-lime majonéz, baconnaise szósz, amerikai burgerszósz, chipotle majonéz, fahéjas sörmustár és gránátalmás ketchup várnak arra, hogy megkóstold őket! Mi az utolsó kettőt és a lime-os majonézt próbáltuk ki - mindegyik telitalálat volt. 

A csoda burgerek 1390 - 1990 Ft között mozognak, ha menüben kéred, akkor +700 Ft. Ami az adagok nagyságát illeti, nem kell aggódnod, ha menüben kéred, biztosan nem maradsz éhesen. Ha mégis megtörténne, akkor próbáld ki a desszert szelekciót - nekünk erre már nem maradt szabad hely a gyomrunkban. Pedig egyébként egy igazi amerikai furaság, a baconos juharszirupos sült Oreo keksz és egy közönségkedvenc desszert, a Nutellás churros közül választhatsz!

img_0246.JPG

Alap sajtos hamburger

Tipp: érdemes követni őket a social media oldalakon, mert minden hónapban előrukkolnak valami szuperizgalmas fura burgerrel. Októberben a szezon nagy társasági eseményére, az Oktoberfestre való tekintettel Oktoberfest burger is van az étlapon, ami bajor perec bucit, sörmustárt, hagymával grillezett savanyú káposztát és feketeerdő sonkát is tartalmaz! Mi legközelebb biztosan azt rendeljük majd! 

Extra tipp: minden hónapban tartanak nyereményjátokot Instagram Stoies-ban vagy a Facebook-on, ezt se hagyd ki! ;)

Kövesd őket itt: https://www.facebook.com/bambamarhaburger és itt: https://www.instagram.com/bambamarhaburger. Vagy szimplán a honlapon: https://www.bambamarha.hu/.

 

 

Szólj hozzá

étterem gastro étteremkritika burger étteremajánló bambamarha foodguide