2018. dec 13.

Japán kalandok a Planet Sushi-ban

írta: Budapest Gastro Tracker
Japán kalandok a Planet Sushi-ban

Nemrég egy hétköznapi randi-vacsoraként meglátogattuk a Planet Sushi-t. A választás nem volt túl céltudatos, pont az Allee-ban jártunk a karácsonyi vásárlás miatt, nagyon megéheztünk, és szerettünk volna kivételesen nem burgert enni.

A helyszín nagyon hangulatos volt, amikor megérkeztünk, kellemes ázsiai ihletésű relax-zene szólt. Az étlapról egy előételt választottunk (tempurázott zöldségeket), valamint egy sushi-tálat (Top Set néven fut). Még az előétel megérkezése előtt hoztak az asztalunkhoz egy adag langyos, sós edamame babot, ami nagyon figyelmes volt az étterem részéről, ráadásul szuper finom is. A tempura zöldségek ropogósak és melegek voltak, édes-chilis szószt kértünk hozzá mártogatósnak. Előételnek kettőnknek bőven elég volt ez az egy adag, hiszen mégiscsak olajban sültek meg ezek a kis zöldésdarabok. Egyébként nagyon finom volt, bár egy kis só még jól jött volna a tészta bundájába.

img_2379.JPG

Zöldség tempura a Planet Sushi-ban

Ezután következett a sushi tál, ami mindenféle halas -és sajtkrémes sushikat tartalmazott. Egyáltalán nem voltak szokványos, egyszerű ízek, ezért azt mondanám, hogy kitűnő választás volt. Ráadásul mindketten jól is laktunk vele  (+ az előétellel). 

img_2373.JPG

Top Set sushi tál

A Planet Sushi hátránya, hogy sajnos nem érhetőek el a honapon az árak, viszont a Netpincéren pedig más kínálat szerepel, mint az éttermekben. De segítségképpen megosztjuk veletek, hogy a két fogásért + egy nagy palack vízért 9000 Ft-ot fizettünk összesen. Szerintünk ha legközelebb az Allee-ban vásárolnátok és megéheznétek valami különlegesre, próbáljátok ki ezt a helyet! :)

Szólj hozzá

budapest sushi tempura japán konyha étteremajánló planetsushi budapestgastrotracker